I väntan på sommarveckan 2022

Chalmus Musikveckor

Kära alla Körsångare från Västkusten med omnejd!

Nu händer det saker kring Musikveckan. Snart kommer en officiell inbjudan sommarens Musikvecka 24 – 31 juli på Ljungskile folkhögskola. Innan dess planerar vi emellertid en kördag i Göteborg. Vad är en Kördag? Ja idén till Kördagen framgår av nedanstående text som ursprungligen skrevs inför en Kördag i Göteborg 8/3 2014.

Under kördagen sjunger vi musik från olika tidsepoker och stilar. Sjungandet varvas med presentationer och intervjuer kring musiken som sjungs. Kördagen pågår mellan kl 10 och kl 18. Paus för lunch som man ordnar själv. Direkt efter Kördagen är det körkalas på plats som meddelas under dagen. Flera av de stycken som vi smakar på under kördagen kommer att sjungas på Chalmus Musikvecka på Ljungskile folkhögskola 24 – 31 juli.

Tidigare har vi informerat om 2/4 2022 som ett bra datum för vårens Kördag i Göteborg. Nu visar det sig att 2 april inte funkar för vår dirigent  Erik Westberg. Erik har meddelat 2 möjliga datum nämligen söndagen 27/3 och lördagen 23/4.

Och här ett upprop!                                                                                                                                                     Vi letar lämpliga lokaler för Kördagen någon av dessa datum. Det som behövs är en lokal med en fri yta där det ledigt kan rymmas åtminstone 40 sittande sångare plus en flygel. Flygel är nödvändigt eftersom en stor del av dagen kommer att ägnas åt det nykomponerade stycket Väder av Paula af Malmborg-Ward och det stycket är skrivet för flygel och kör.

Kan du ordna en sådan lokal hör av dig till JanB på mejl janbrunnstrom@gmail.com eller telefon 072–8582198 eller sms:a. Så fort vi lokaliserat lämplig lokal skickar vi ut inbjudningar till Kördagen. Alltså för någon av dagarna 27 mars eller 23 april.

Göteborg 21/2 2022

 

ALLT ÄR MÖJLIGT!

Sånghälsningar                                                                                                                      Chalmus Musikveckor/gm JanB