Det lilla extra

Musikveckans upplägg

Vi samlas och startar veckan med samling till middag. Detta följs av ett första kvällspass, där vi får veckan presenterad, delar ut noter och börjar nosa på repertoaren. Efter det blir det kvällscafé med fika och möjlighet att lära känna nya bekantskaper och återse gamla.

Dagschemat – i stora drag:

  • 07:00-09:00 Frukost
  • 09:00 Uppsjungning
  • 09:15 – 12:00 Förmiddagsrepetition
  • 12:00-13:00 Lunch
  • 13:00-17 Ledig tid – tid för vila, bad, öva noter, egna musikprojekt eller gå på workshops.
  • 17.00 Middag
  • 18.00 – 20:30 Kvällsrepetition
  • Ca 20.30 kvällscafé.

Konsert!
Veckan avslutas på lördagen med en konsert. Där sjunger vi av allt det som vi övat in, både unga och gamla. Vi gör det tillsammans med extra musiker/solister.

Veckans avslutning
Efter konserten bjuds det på avslutningsfest med middag på skolan. Då brukar det bjudas på många roliga uppträdanden. Efter söndagens frukost säger vi farväl och ”ses nästa vecka”.

Det lilla extra – som gör så stor skillnad

Vad är det då som gör veckan så speciell – förutom trevligt umgänge och körsång?

Workshops
Under veckan anordnas det kostnadsfria workshops på olika teman under eftermiddagspassen. Tidigare år har vi haft workshops i exempelvis: gregoriansk musik, manskör, body percussion, barn och föräldrakör, dirigering, röstvård etc. Mer info ges vid musikveckans start.

Kvällscaféer
Till kvällscaféet bjuds det alltid på underhållning – och vem kan stå för den en sådan här vecka om inte vi själva? Vi delar redan första kvällen in kören i cafégrupper som är värdar för en kväll var. Detta är ett ypperligt sätt att som ny deltagare på musikveckan komma in i gänget! Gruppen bestämmer
tillsammans hur de vill inrama kvällen – kanske en allsång eller ett framträdande och ansvarar för att hålla reda på vilka övriga som vill framträda. Allteftersom veckan fortskrider brukar fler och fler vilja framföra saker på kvällarna då man blivit varm i kläderna och kanske spelat ihop sig med någon. Veckans motto är: Allt är möjligt!

Barnens och ungdomarnas konsert
På fredag eftermiddag är det tradition att barn och ungdomar bjuder in oss till en konsert i skolans aula. Då får vi gamlingar (vuxna) lyssna på det som de övat in under veckan. Några av deras framföranden ingår även på slutkonserten. För dig som är sugen på att repetera i förväg så kommer det att finnas pdf:er på noterna. När du anmält dig får du en länk till noterna vi lägger upp. Originalnoterna får du på plats.

Instrument
Spelar du ett instrument? Ta gärna med det och ta chansen att hitta spelkompisar att bilda band eller ensembler med under veckan på din lediga tid! Är det piano du spelar så finns det några på plats! Kanske prova på att spela orgel?