Om oss

Sedan decennier anordnas Chalmus sommarvecka – en aktiv semestervecka i körsångens och musikens tecken. Under en vecka har du möjlighet att få musicera tillsammans med körsångare från när och fjärran, under ledning av några av landets mest inspirerande och kunniga körledare och dirigenter.

Musikveckan är ett tillfälle att få lufta sina musikaliska vingar, vare sig du brukar sjunga i enklare eller mer avancerade körsammanhang, här är den gemensamma nämnaren glädjen vi finner i musicerandet. Den stora kören, som brukar bestå av runt 80-90 sångare, har stor åldersspridning, från unga vuxna till seniorer.

Veckan kan också utgöra en familjeaktivitet. Nära hälften av deltagarna de senaste åren utgörs av föräldrar med medföljande barn. Ofta har vi inte mindre än tre generationer som kommer tillsammans till veckan. Medföljande yngre barn har, parallellt med föräldrarnas repetitioner, egna musikpass med rytmikpedagog/sånglärare. De större barnen/tonåringarna har pass med egna lärare som utöver stämsång kan lära ut både rytmer och body percussion.

Något av det bästa av allt är att vi också i några stycken sjunger tillsammans allihop, gammal som ung. Läs gärna på hemsidan här om veckans historik – det är många års sångarglädje som skapats här, fantastiska dirigenter och musiker som deltagit och många nya vänskaper som kommit till.

Veckans motto: Allt är möjligt!

Fungerar som en öppnande möjlighet i alla situationer man hamnar i. Viktiga ledord för Musikveckan är delaktighet, gränsöverskridande och öppenhet. Ett gränslöst gränsöverskridande i alla riktningar. Olika åldrar, olika musikstilar, olika ämnen, olika teman, olika åsikter men ändå en helhet och en känsla av gemenskap. Veckans grundvärderingar är tillit och förtroende. Vi ger förtroende och får förtroende tillbaka.

Föreningen

Chalmus Musikveckor är sedan 2023 en ideell förening.

Våra stadgar hittar du här.

Kontakt till styrelsen: kontakt@chalmus.se