Musikveckan 2023

Det blev två tillfällen detta år!

Trettonhelg 2023 6-8/1 på Sigtuna folkhögskola

Erik Westberg skulle ha lett kören under körhelgen men p g a sjukdom fick han med extremt kort varsel ersättas av Per Borin. Vid detta tillfälle fick vi också stifta bekantskap med vår nya pianist Michel Engström. Barnverksamheten som drevs parallellt med vuxenkören sköttes som vanligt av Karin Marmander och Johan Hogenäs.
Repetitionsarbetet var ytterst koncentrerat med det fanns också tid för samkväm på kvällen, promenader i ett snötäckt Sigtuna och de yngre barnen hann skapa en teaterpjäs som uruppfördes till mångas förnöjelse.

Vi avslutade med en konsert i folkhögskolans kapell.

Sommarvecka 2023 23-30/7 på Ljungskile folkhögskola

Erik Westberg, Johannes Landgren och Michael Engström hade hand om stora kören. Karin Marmander och Johan Hogenäs ledde barn och unga med hjälp av Andressa Queiroz Hogenäs som också stödde med röstvård under veckan. Dessutom fanns Åke Marmander med som slagverkare i barn- och ungdomsverksamheten.

Veckan innehöll som vanligt workshops, cafékvällar, barnens konsert och teater och många tillfällen till samvaro, även om vädret detta året inte var med oss.

Nytt för veckan var det föreningsmöte som hölls då Chalmus sedan januari är en ideell förening. En valberedning tillsattes för att arbeta inför höstens första årsmöte.

Veckan avslutades med en konsert i Ödsmåls kyrka där vi fick möjlighet att framföra den musik vi repeterat under veckan. Här genomförde vi uruppförandet av beställningsverket av Jan Sandströms ”Människans mångfald”. Jan Sandström fick en ljudinspelning då han inte kunde vara på plats. Jan har hört av sig till oss och tackat för inspelningen, han var nöjd och glad.

Vi stiftade flera nya bekantskaper i musikerna Sanni Korpelainen på harpa och Rasmus Osbeck på slagverk, för att inte tala om Oliver Grove, gossopran från Operans barnkör i Göteborg. De tre framförde Chichester Psalms tillsammans med oss.